naar de inhoud
alle berichten

Sinterklaas in Enkhuizen

Alles over Sinterklaas in Enkhuizen

Sinterklaas is in Enkhuizen en dat vieren we! De straten zijn gezellig versierd met feestverlichting, er is PietenPret, Pietendorp, Pietendiscozwemmen… en kinderen kunnen gratis meedoen met een leuke Pieten Speurtocht door Enkhuizen!

Ben je nog op zoek naar leuke, lekkere, mooie, handige cadeaus? Wees dan welkom in de feestelijk versierde en goed gevulde winkels van Enkhuizen!

Schoentje zetten bij De Eendracht in Van Bleiswijk

Tot 1 december mogen alle kinderen uit Enkhuizen hun schoentje zetten bij De Eendracht in Van Bleiswijk. Sint en Piet komen daar iedere vrijdagnacht langs om deze te vullen. De schoentjes kunnen de zaterdag of zondag erna weer worden opgehaald.Haal je schoenlabel op in het restaurant en kom dan gelijk even gezellig spelen in de vernieuwde speelhoek!

Schoenzetten & Sintvrijmibo

Kom je je schoen zetten in Brouwerij de Werf op vrijdag 24 november? Tussen 16:00 en 18:00 uur mag je een liedje komen zingen voor de Sint! En Sinterklaas slaat de papa’s & mama’s niet over, voor 2,50 doet hij iets hoppigs in hun schoen!

Discozwemmen met pieten

Kom je ook samen swingen met de disco pieten?
Kom dan op vrijdag 24 november van 19.30 tot 21.00 uur naar Zwembad Enkhuizerzand!

PietenPret! en Koopzondag

Zaterdag 25 november
Op zaterdag 25 november is het PietenPret! in de winkelstraat! Tussen 12.30 en 16.30 zijn er heel veel Pieten in de Westerstraat en de Vijzelstraat. Doe mee met de spelletjes en ontdek of jij een goede Hulp-Piet bent. Met een volle stempelkaart mag je een cadeautje grabbelen.

Zondag 26 november
Zondag 26 november ben je welkom tijdens de koopzondag. Leuke cadeautjes koop je onder andere bij de Meiden van de Wit, Top1Toys, Lingerie Marijke, Tierlantijn en Label Noord. Voor heerlijke Sint lekkernijen ga je naar Bakkerij Rood, het Broodhuys, het Coffy-Huys en de pop-up store van Aurélie.

Pieten Speurtocht Enkhuizen

Speciaal voor alle kinderen in en rond Enkhuizen heeft Verstoppiet in de binnenstad allemaal leuke opdrachten verstopt. Samen vormen ze de enige echte Pieten Speurtocht Enkhuizen.

Pieten Speurtocht Enkhuizen is tot en met dinsdag 5 december gratis verkrijgbaar bij Het Coffy-Huys en Meiden van De Wit.

Bij de routebeschrijving zit een Speurpieten notitieblokje. Graag zelf een pen of potlood meenemen. Jonge deelnemers ontvangen een echte Speurpieten-button (zolang de voorraad strekt) én kunnen ook nog een leuke prijs winnen.

Je kunt de speurtocht in je eigen tempo doen, in één keer of in verschillende etappes.

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

Zaterdag 25 november, zondag 26 november en zondag 3 december
Danspieten, Bakpieten, Sportpieten en Fanfarepieten… ze zijn allemaal van de partij! Op 25 & 26 november en 3 december is het weer tijd voor Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Meer dan 150 Pieten nemen hun intrek in het buitenmuseum. De pepernotenbakkerij draait op volle toeren en de Danspieten leren de kinderen hun nieuwste danspassen. Nieuw deze editie is de Silent Pieten Disco.

Sint Nicolaaswandeling

WSV ‘De Haringstadters’ organiseert op 25 en 26 november haar jaarlijkse Sint Nicolaaswandeltocht door Enkhuizen en omgeving. De start is vanuit het Stationscafé, Stationsplein 2 in Enkhuizen.

De 25 en 20 km start tussen 09.00 en 11.00 uur. De 15, 10 en 5 km start tussen 10.00 en 13.00 uur. De inschrijfprijs voor leden van een erkende wandelsportbond is 4,- euro en voor niet leden 5,- euro. Een medaille aanschaffen is mogelijk voor 2,- euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met een betalende begeleider, dit is exclusief een medaille. Na de wandeling is er een traktatie. Neem voor meer informatie contact op met Mevr. A. de Bruijn, tel: 06-20420059 of 0228-514729 of mail naar secretarisdhs@gmail.com.

Pieten restaurant

Op 25, 26 november en 2, 3 december is het weer zover. Dan komt de Sint met zijn Pieten op bezoek bij het Strandpaviljoen in Enkhuizen. Het Strandpaviljoen is 4 dagen lang ingericht als pieten restaurant. Kom samen met de kinderen genieten van een avond vol pieten en misschien komt Sinterklaas ook nog even langs! Reserveer snel je tafeltje op 06-57806337.

Pepernoten bakken

Deeg rollen, rondjes maken en na het bakken je eigen pepernoten mee naar huis! Nu Sinterklaas weer aankomt, leren de koks van De Eendracht je de lekkerste pepernoten te bakken. Wandel op 29 november rond 14.30 uur binnen en doe mee!

Waar?
De Eendracht in Van Bleiswijk
Westerstraat 84/86

Sinterklaaschocolade workshops

Tijdens de 2 uur durende workshop onder begeleiding van twee top chocolatiers, ga je een heerlijke chocolade roomletter opspuiten, decoreren en nog een Sint figuur naar keuze maken. Een leuk uitje speciaal voor ouder en kind. Ga jij gezellig Sinterklaas chocolade maken?

Bekijk de data van de workshops

Pop-up store Aurélie patisserie

18 november zal de lieve goede Sint aankomen in ons land. Een mooi moment voor Aurélie patisserie om een pop-up store te openen in de Westerstraat nummer 86 (in café van Bleiswijk). Hier zullen zij onder andere speculaastasjes, chocoladeletters en pepernoten crompouce verkopen. Ga jij ze ook een bezoekje brengen? Er is zoals altijd genoeg te proeven!