naar de inhoud
alle berichten

Vis eten in Enkhuizen

Vis, vis en nog eens vis

Enkhuizen is een stad aan de voormalige Zuiderzee met een rijk visserijverleden. Dat zie, ruik en proef je! Wandel eens door ’t Suud, de oude vissershoek, langs de havens en de Drommedaris en bewonder de vissersschepen langs de kade.

Heb je intussen zin in een visje gekregen? Dan kun je in één van de vele visrestaurants terecht!

Vis eten in Enkhuizen

Vers gerookte paling uit het IJsselmeer, gegrilde zalm, gebakken sliptongetjes of een pannetje mosselen. De visrestaurants bieden je een uitgebreid (vis)menu aan.

Wij hebben de lekkerste visrestaurants voor je op een rijtje gezet!

De lekkerste visrestaurants

-Vishandel van der Veen/De Oude Rokerij
Dit restaurant ligt in één van de mooiste en oudste straatjes van Enkhuizen: de Bocht. Uiteraard kun je er genieten van heerlijke visgerechten, op het gezellige terras aan het water of om mee te nemen.

-De Enkhuizer Visafslag
Gevestigd aan de haven van Enkhuizen heeft dit restaurant een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. De kok is gespecialiseerd in zee-en zoetwatervis zowel inheems als uitheems.

-De Mastenbar
Bij dit restaurant gelegen aan het water, in de top van West-Friesland, komt de omgeving terug in de menukaart met onder andere heerlijke visgerechten!

-De Markerwaard
Met uitzicht op de haven eet je de (h)eerlijkste vis-, vlees- en vegetarische gerechten!

-Vishandel Peter Visser
Op het gezellige pleintje tussen de havens bij de VVV, vind je Vishandel Peter Visser. Naast verse vis en friet kun je er ook terecht voor een kopje koffie.

-De 80 Seafood & Wine
Bij dit gezellige restaurant aan de haven van Enkhuizen kun je genieten van heerlijke visgerechten en verse visspecialiteiten met kreeft, oesters en schelp- en schaaldieren.