naar de inhoud
alle berichten

Italiaans eten in Enkhuizen

Buon Appetito!

Verse mozzarella, geurende basilicum en knapperige focaccia. Sappige tomaten, smaakvolle parmaham en oregano. Loopt het water jou ook al in de mond? Bij veel mensen is Italiaans eten favoriet. En dat is niet gek, want de Italianen kunnen van slechts enkele ingrediënten de lekkerste maaltijd maken die je ooit hebt geproefd.

Wie wel eens in Italië geweest is, kan bevestigen: zelfs in het meest eenvoudige en goedkope restaurant kun je daar lekker eten. Pasta, pizza, vlees en vis: alles wordt met liefde bereid. Ook in Enkhuizen kun je heerlijk Italiaans eten. De pizza’s en pasta’s worden zorgvuldig bereid met verse ingrediënten en echte Italiaanse producten.

In Enkhuizen zijn twee Italiaanse restaurants die we aanraden:

Pizzeria da Renato

Pizzeria da Renato is al jaren een begrip in Westfriesland. Dat is niet voor niets: Renato maakt gebruik van echte Italiaanse producten en verse ingrediënten en dat proef je. Daarnaast tref je een Italiaanse sfeer: dat de gasten het (culinair) naar hun zin hebben staat op nummer 1. Kortom, wie bij Pizzeria Da Renato komt eten, proeft de kwaliteit.

De Italiaanse pizza’s en pasta’s worden zorgvuldig bereid, met verse ingrediënten en Italiaanse producten, zoals prosciutto crudo of parmigiano. En natuurlijk met passione!

Porto Vecchio

Porto Vecchio is een rustiek en sfeervol restaurant, waar je kunt genieten van de traditionele Italiaanse keuken. Het menu biedt een uitgebreide keuze aan antipasti, vlees- en visgerechten, pasta’s en natuurlijk de wereldberoemde pizza. Naast de traditionele pizzasoorten serveren zij ook speciale pizza’s, zoals de ‘Tartufo Nero’ met warme brie en zwarte truffelcrème.

In de zomer heb je vanaf het ruime terras bij Porto Vecchio een prachtig uitzicht op de haven van Enkhuizen.

Zin in een snelle pizza? Ook dat biedt Enkhuizen je:

Domino's Pizza Enkhuizen

Bij Domino’s Pizza kun je pizza’s laten bezorgen en afhalen. Heerlijke handgemaakte pizza’s of zelf samengestelde pizza’s. Bestel online en volg je bestelling tot bezorging van je pizza aan huis.