naar de inhoud
Groepsaccommodatie overnachten Enkhuizen
alle berichten

Weekendje weg in Enkhuizen

Tips voor het leukste weekend weg in Enkhuizen

Enkhuizen is een erg leuke bestemming voor een weekendje weg. De historische stad is prachtig om door heen te wandelen. Er zijn gezellige restaurants, interessante musea en altijd genoeg activiteiten te doen. Kijk in de agenda wat er allemaal te doen is tijdens jouw bezoek!

Wij geven tips voor 3 verschillende weekendjes weg:

Een weekend weg met kinderen

Zuiderzee museum Enkhuizen

Enkhuizen biedt tal van mogelijkheden voor een weekendje weg met de kinderen. Natuurlijk kun je een bezoek brengen aan de landelijk bekende topattracties als Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum, maar ook de grote speeltuin, het zwembad en de kinderboerderij behoren tot de mogelijkheden. Hoe ziet jullie weekend eruit?

Zaterdag

Start het weekend met een wandeling door het Wilhelminaplantsoen en bezoek de kinderboerderij bij het Hertenkamp. Wandel door naar de Westerstraat voor een bezoek aan de leuke kinderwinkels en een lekkere lunch bij Van Bleiswijk. Ga in de middag lekker spelen in Speeltuin Kindervreugde of breng een bezoek aan interactief museum Sow to Grow of het Flessenscheepjesmuseum. Sluit de dag af met een heerlijke pizza bij Da RenatoBella Vita of Porto Vecchio. Vergeet op de terugweg naar jullie overnachting niet een ijsje te halen bij Vivaldi of de IJskoninginnen.

Zondag

Breng de volgende dag een bezoek aan Sprookjeswonderland of het Zuiderzeemuseum. In beide parken valt altijd van alles te beleven en kun je lekker lunchen. Sluit de middag af bij het Strandpaviljoen. De kids kunnen in het zand of op de speeltoestellen spelen, terwijl de ouders lekker een bitterbal en drankje doen. Op de menukaart is voor ieder wat wils te vinden. De perfecte afsluiter van een heerlijk weekend!

Een romantisch weekend weg

2 drankjes op teras

Enkhuizen is uitermate geschikt voor een romantisch weekend met z’n twee. Er zijn mooie parken voor een wandeling, gezellige terrassen en winkels en volop mogelijkheden om een fiets of boot te huren. We geven een voorbeeld van een ultiem weekendje weg.

Zaterdag

Start het weekend met een stadswandeling en ontdek de leuke plekjes van Enkhuizen. De stadswandeling is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan de haven. Ga lekker lunchen bij het Rijksmagazijn of het Station. Wandel in de middag door de Westerstraat en ontdek de leuke winkels. Plof neer op een gezellig terras aan het Venedie of aan de haven. Ga ’s avonds uitgebreid uiteten bij Lounge 18 of bij Van Bleiswijk. Sluit de avond af met een gezellige borrel bij herberg de Compagnie.

Rondvaart door de grachten.

Zondag

Huur een bootje en ontdek Enkhuizen vanaf het water. Meer aan bij de Brasserie voor de lunch. Bezoek in de middag het Flessenscheepjesmuseum of interactief museum Sow to Grow en sluit de dag of met een heerlijke daghap bij Bierbrouwerij de Werf of op het gezellige terras van Dubbel en Dwars.

Een cultureel weekend weg

De drom avond

Voor liefhebbers van kunst, cultuur en goede wijn is Enkhuizen de perfecte stad voor een weekend weg. In Enkhuizen heerst een gemoedelijke sfeer en alles is op loopafstand van elkaar. Ook voor mensen die wat minder mobiel zijn, biedt Enkhuizen tal van mogelijkheden. Lees daarover hier meer.

Vrouw voor Drom

Zaterdag

Start het weekend met een stadswandeling en ontdek de leuke plekjes van Enkhuizen. De stadswandeling is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan de haven. Eet een lekker visje bij de visafslag. Breng in de middag een bezoek aan interactief museum Sow to Grow en leer alles over de zaadveredeling in Enkhuizen. Ga lekker uiteten bij de Markerwaard en ga ’s avonds naar cabaret, toneel, muziek of een mooie film in De Drommedaris. Sluit de avond af met een drankje in de Drombar.

Zondag

Ga mee met Rondvaart Enkhuizen en bekijk Enkhuizen vanaf het water. De gids vertelt interessant feitjes over Enkhuizen. De Rondvaart eindigt bij de Brasserie, de perfecte plek voor een lekkere lunch. Breng in de middag een bezoek aan het binnen- of buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. In het Zuiderzeemuseum vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Sluit het weekend af met een heerlijke daghap bij Onder de Wester of Dikke Mik.