naar de inhoud
alle berichten

Koningsdag in Enkhuizen

Wat is er allemaal te doen tijdens Koningsdag?

Programma 2024

07.00 uur Vrijmarkt Koperwiekplein

08.00 uur Klokkenluiden en de vlag uithangen

08.15 uur Beiaardconcert Zuidertoren

09.30 uur Verzamelen voor de Koningsdagoptocht op het AH plein

09.40 uur Muzikale optocht met DJ Fireman Vince naar het Stadhuis

10.00 uur aubade m.m.v. muziekensemble Dindua

10.30 – 11.30 uur kinderprogramma met goochelshow in de Vermaning (Venedie 17)

10.30 uur Gebak en/of muziek in verpleeg- en verzorgingshuizen

10.30 uur Smartlappenkoor Efkes Aars in wooncentrum Overvest (10.00 uur zaal open)

12.00 – 20.00 uur Live muziek van de band KoninG op de Dijk (bij Dikke Mik)

13.00 – 16.30 uur Rondje Handvastwater

14.00 – 22.00 uur The very 80’s en DJ Funky Chef in Brouwerij De Werf

19.30 uur Bingoavond in De Nieuwe Doelen (alleen voor leden, 19.00 uur zaal open)

Programma Oranjevereniging

Het deels nieuwe bestuur van Oranjevereniging Enkhuizen heeft er alles aan gedaan om voor deze Koningsdag weer een feestelijk programma op te stellen voor alle inwoners en bezoekers van Enkhuizen.

Leuk om te weten: de Oranjevereniging hoopt volgend jaar haar 100-jarig bestaan te vieren.

Bekijk hier het programma voor 2024.

Rondje Handvastwater

13.00-16.30 uur

Rondje Handvastwater is een begrip in Enkhuizen en omstreken. Een goed bezocht en gratis speelfestijn voor jong én oud. Leef je uit op de Twistladder, Rodeostier, Aquarollen en Drakenbaan. Of speel je liever een potje Blaasvoetbal? En wie wordt de sterkste van Enkhuizen? Meet je krachten met de XL én junior Kop van Jut.

Rondje Handvastwater bruist ook dit jaar weer van de energie dankzij de tomeloze inzet van o.a. de buren, Scoutinggroep Mercury, Jeugdbrandweer Enkhuizen, Toneelgroep TGD, Kaatje Stip, Sika’s Super Smooth Schmink, Bottle up & Go, Schermclub Enkhuizen, SIGI (Cintura), de Sambabende, Peter de orgelman, Kidzdance ESC en de vele vrijwilligers!

Lees meer

Zuiderzeemuseum

10.00-17.00 uur

Bezoek het Zuiderzeemuseum op Koningsdag tegen een vrijmarktprijs van 10 euro p.p.*

Kom na een rondje over de plaatselijke vrijmarkt naar het buitenmuseum, waar de kinderen zich uitleven bij één van de vele activiteiten. Doe proefjes in het Waterlab, leef je uit in het vernieuwde Expeditie Waterwerken of maak samen een klompbootje.

*De kortingsprijs is alleen geldig op online tickets.

Reserveer je ticket(s)

Koningsdag at The Werf

14.00-22.00 uur

Het grootste verjaardagsfeestje van het jaar vier je met knetterkoude biertjes, gezellige mensen en live muziek van The Very 80’s en DJ Funky Chef bij Brouwerij De Werf. Happy Birthday koning Willem, proost!

Live muziek met KoninG

12.00 – 20.00 uur

Eetcafé Dikke Mik heeft voor deze Koningsdag weer live muziek op de Dijk geregeld: de band KoninG speelt de grootste hits uit de Nederpopgeschiedenis. Dat wordt een mooi feestje!

Vorstelijke lekkernijen

Ontdek vorstelijke lekkernijen van chocolaterie en Patisserie Aurélie, speciaal gemaakt om jouw Koningsdag nóg feestelijker te maken. Van smaakvolle oranje macarons tot vorstelijke koningsbollen en verrukkelijke rood-wit-blauwe creaties.

Bestel op tijd – maar in ieder geval voor 25 april – je favoriete lekkernijen en maak van Koningsdag 2024 een feest om nooit te vergeten!

Bestel hier

Koninklijk genieten

Tijdens Koningsdag kun je bij de Eendracht in van Bleiswijk vanaf 10 uur aanschuiven voor een stevig ontbijt om de rest van de dag op te kunnen teren. En natuurlijk ben je ook van harte welkom voor koffie met oranje tompoezen, lunch en diner. Kom gezellig langs en proost op de koning! Met mooi weer lekker op het terras en anders zijn er binnen ook meer dan genoeg zitplaatsen.

Reserveren kan online.

Kortom, tijdens Koningsdag in Enkhuizen hoef je je niet te vervelen. Er is van alles te doen en te beleven, voor jong en oud. Dus trek je oranje kleding aan en kom naar Enkhuizen om de verjaardag van de koning te vieren!